Kids

Nieuws

23 maart 2020

Lekker bezig!!! Heb je genoeg Netflix gekeken en Fortnite gespeeld dan wil je wel eens lekker bewegen. Kijk dan verder.


Lees meer ›
Total, bedankt voor de leuke boeken!
29 januari 2020

Total, bedankt voor de leuke boeken!

Bij Total, een bezinestation, kun je regelmatig sparen voor leuke kinderboeken. Een familielid van juf Shaula werkt bij de Total en zij hadden nog heel wat boeken over na de actie. Deze mochten naar een goed doel. En dat goede doel werd de P.H. Schreuderschool! 

 

Alle kinderen van groep Middenbouw A tot en met de Schoolverlaters B mochten een boek uitkiezen en meenemen naar huis. Dat was leuk! 

Daarnaast is de schoolbibiliotheek weer aangevuld en hebben enkele leerkrachten wat boeken in de klas gezet. Het waren zoveel boeken dat we er ook andere scholen blij mee hebben kunnen maken. De boeken zijn terecht gekomen bij veel blije kinderen, juffen en meesters. Bedankt Total! 

 

19 januari 2020

JWC zaalvoetbal toernooi

8 Jongens uit groep SV-A en-B hebben meegedaan aan een zaalvoetbal toernooi. Het was een leuke, sportieve middag. Er werd goed samen gespeeld en keeper Yusuf heeft met snelle reacties veel ballen tegengehouden.

De eerste wedstrijd werd gewonnen met 3-0. Het eerste doelpunt was een prachtig afstandsschot bijna vanaf de middellijn door Mounir. De tweede werd vanuit een vrije trap gemaakt door Mohamed (SV-A) met een hard schot in de kruising. En Mounir maakte na een counter het derde doelpunt.

De wedstrijden erna waren wel een stuk moeilijker. De tweede wedstrijd verloren we met 6-0. Gelukkig hadden we een pauze en konden we even bijkomen. De derde wedstrijd werd een belangrijke wedstrijd. Als we die zouden winnen konden we misschien door naar de halve finale in maart. Helaas kwamen we al snel op achterstand. Toch bleven de jongens er voor knokken en dit resulteerde in een 1-1 gelijkspel door een mooie kopbal van Zakaria. In vierde wedstrijd was de tegenstander weer te sterk voor ons en verloren we die met 4-0.

 

Toch was het eindresultaat heel erg goed, want we zijn door naar de halve finale.

“Jongens heel goed gedaan en veel succes bij de halve finale.!”

09 januari 2020

Schaatsfeest

Woensdag 8 januari zijn we met de hele school naar de Uithof geweest om lekker te schaatsen. Het was erg gezellig. Het was weer een groot feest waarbij iedereen, jong en oud, elkaar hielp.

Gewoon omdat het leuk was om dit met elkaar te doen.

En daarna heerlijk even uitblazen met 'Koek en Zopie' en als toetje nog een mooie ijs show van professionele schaatssterren.

Volgend jaar weer? Het antwoord zie je door naar de foto's te kijken.

 

26 december 2019

Kerst

Foto's
01 december 2019

Sinterklaasfeest op de PHS

Donderdag 28 november heeft Rommelpiet een bezoek aan onze school gebracht.
Lees meer ›
05 november 2019

Gideon in het AD

Wat zijn wij trots op Gideon uit groep BBC en lid van onze leerlingenraad.

08 oktober 2019

Schoolreis gr. MB t/m SV

Vrijdag 4 oktober gingen de groepen MBA t/m SVB op schoolreis naar de EFTELING!.

In de bus met een lekker muziekje zat de stemming er al vroeg in en om 10.30 uur waren we gearriveerd. En hup meteen zo snel mogelijk naar de attracties om geen tijd te verliezen of weinig wachttijd te hebben. De regen die af en toe viel kon ons niet deren en en als we moesten wachten, dan was dat ook vaak  binnen.

Het werd een hele leuke dag en de kinderen en juffen en meesters hadden veel plezier en soms ook de 'bibbers' als ze iets eng vonden.

De foto's staan hier.

08 oktober 2019

01-10-2019 PBS en DVS ouderavond

Op dinsdagavond 1 oktober 2019 hebben wij de PBS en DVS ouderavond georganiseerd. Veel ouders hebben tijd vrij gemaakt om deze avond aanwezig te kunnen zijn. Tijdens de PBS en DVS ouderavond hebben de ouders kunnen ervaren hoe het is om op een positieve school les te krijgen. Daarnaast hebben wij een krachtig compliment gemaakt in de vorm van een kwaliteiten fotolijstje of een complimentenplantje! Klik hier op de link voor een impressie van de ouderavond.  

 

Kinderboekenweek
08 oktober 2019

Kinderboekenweek

Begin oktober is het weer tijd voor de Kinderboekenweek!
Dit jaar reizen we de wereld rond en gaan alle klassen op ontdekkingstocht door verschillende landen.
Willen jullie ook zien wat de kinderen ontdekt hebben?
Kom dan op 11 oktober om 14:30 uur in de klas van uw kind kijken!
    
 
19 augustus 2019

Start schooljaar 2019-2020

Dinsdag 3 september is de eerste schooldag.

 

De schooltijden zijn:

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.45 tot 14.45 uur.

Woensdag van 8.45 tot 12.15 uur.

De schooldeur gaat om 8.30 uur open.

 

04 juli 2019

Bowlen sportclub

2019

Woensdagmiddag hebben de kinderen van de sportclub het jaar afgesloten met een bowlingfeestje in Scheveningen. Het was een erg leuke en sportieve middag.

 

De ballen vlogen je om de oren en er werden veel punten gescoord. OP de foto's kan je dit allemaal zien.

01 juli 2019

Survival 2019

Donderdag 27 juni was een mooie zonnige dag, waarop de kinderen uit groep SV naar een Survivaldag gingen. Het werd een hele leuke en sportieve dag, waarop de kinderen zichtbaar genoten van alle activiteiten in en rondom het water.

De foto's spreken boekdelen.

16 juni 2019

Sportdag 2019

Vrijdag 14 juni hebben we onze jaarlijkse Sportdag gehouden in de Haagse Sporttuin.
Lees meer ›
15 maart staking
11 maart 2019

15 maart staking

De P.H. Schreuderschool is op aanstaande vrijdag 15 maart gesloten in verband met de landelijke staking van het onderwijs. De leerlingen gaan deze dag niet naar school. 
Groep SVA naar museum de Gevangenpoort
07 maart 2019

Groep SVA naar museum de Gevangenpoort

Groep SVA is naar het museum de Gevangenpoort geweest. Hier hebben we gezien en beleefd hoe de mensen vroeger werden opgesloten, berecht en gestraft. In welke cellen zaten zij vast? Was er verschil tussen arme en rijke gevangenen? Waar kregen zij hun straf te horen? En welke straffen werden er gegeven? We hebben ook de martel- en strafwerktuigen gezien. Het was een hele leerzame ervaring. Om nog meer foto's van dit uitstapje te bekijken kun je op de pagina van groep SVA kijken.

Met dank aan Hind voor de mooie foto's.

Uitstapje naar museum Nemo met MBA en MBB
05 maart 2019

Uitstapje naar museum Nemo met MBA en MBB

Dinsdag 5 maart zijn we met de groepen MBA en MBB naar museum NEMO geweest. Hier hebben we veel geleerd over elektriciteit, licht, geluid en zwaartekracht. We mochten alles doen, kijken, voelen en luisteren. We hebben ervan genoten zoals jullie op de foto’s kunnen zien.
Project geRAAKt!
04 maart 2019

Project geRAAKt!

Vandaag zijn we op de P.H. Schreuderschool gestart met het project "geRAAKt!" Het staat in het teken van bewegen en gezonde voeding. Iedereen is fit aan de lessen begonnen na een actieve opening in de gymzaal!  
Lees meer ›
JWC Voetbaltoernooi
19 februari 2019

JWC Voetbaltoernooi

Vrijdag 15 februari hebben 8 jongens uit de SV-groepen meegedaan aan een voetbaltoernooi in de zaal. Dit werd georganiseerd door het Johan De Witt college.

De tegestanders waren sterk, dus het was moeilijk om te winnen. We hebben een wedstrijd gelijk gespeeld. Het was een zeer sportieve en gezellige middag.

Zie foto's.

30 januari 2019

Nederlandse les op de PHS

 

 

Ø  Wilt u beter Nederlands leren spreken, lezen en schrijven?

Ø  Wilt u meer weten over de lessen van uw kind op school?

Ø  Wilt u meer weten over Nederland?

Ø  Wilt u leren om Nederlands te spreken met andere ouders en leerkrachten?

 

Kom dan iedere donderdag van 9.00 uur tot 11.30 naar de P.H. Schreuderschool voor de Nederlandse les.

 

 

v  De les wordt gegeven in onze koffiekamer.

v  We hebben opvang voor kleine kinderen.

v  Voor vragen kunt u terecht bij juf Helma

 

 

Abdullah
18 januari 2019

Abdullah

Op donderdag 17 januari hebben wij het verdrietige bericht ontvangen dat Abdullah Akar is overleden aan de gevolgen van een ernstige ziekte.

Abdullah was al langere tijd ziek en sinds de zomervakantie afwezig.

 

De familie en wij als school hebben bewondering voor de manier waarop Abdullah gevochten heeft voor zijn leven.

 

Als er behoefte is voor u of uw kind om hier over te praten dan kunt u bij ons terecht om het verdriet te delen.

 

Samen met de leerlingen is bij ons op school een gedenkplek ingericht ter nagedachtenis aan Abdullah. Hier kan uw kind of u iets opschrijven, een tekening of kaart achterlaten. Wij zullen dit overdragen aan de familie van Abdullah.

 

Wij zullen ons Abdullah herinneren als een lieve, opgewekte en sociale jongen. Wij zullen Abdullah heel erg gaan missen op onze school.

 

Wij wensen de familie en alle mensen die van hem hielden veel sterkte bij het dragen van dit verlies.

 

 

Namens het team van de PH Schreuderschool

Schaatsfeest
11 januari 2019

Schaatsfeest

Woensdag 09 januari zijn we met de hele school naar de Uithof geweest om te gaan schaatsen. Het was een geweldig feest waarbij iedereen met veel plezier aan de zwier ging.

Op de foto's kan je dit zien.

Als er nog meer ouders of leerkrachten zijn die foto's hebben gemaakt, dan kunnen zij deze via school ook op de website laten zetten.

 

 

Welkom Sint en Piet
07 december 2018

Welkom Sint en Piet

Met liedjes en dansen stonden de kinderen verwachtingsvol op het schoolplein te wachten. Zou de Sint ook dit jaar weer naar de P.H. Schreuderschool komen?
Lees meer ›
02 december 2018

Pietengym

De Sint kan weer blij zijn met zulke goede gediplomeerde Hulp-Pieten.
Lees meer ›
Sinterklaas is weer in Nederland!
23 november 2018

Sinterklaas is weer in Nederland!

Afgelopen zaterdag was de intocht. Veel kinderen van de PH Schreuderschool zijn in de stad of in de haven gaan kijken. We maken er met elkaar weer een gezellige tijd van.

De komende weken zullen er foto's op de site worden gezet van de Sintperiode, zowel bij de groepen als bij LKP kunt u ze terugzien.

Foto's van de bestorming
15 oktober 2018

Foto's van de bestorming

We hebben hele mooie foto's ontvangen van de bestorming op 20 september.

 

Neem hier snel een kijkje!

Herinnering: vanavond is de PBS ouderavond!
11 oktober 2018

Herinnering: vanavond is de PBS ouderavond!

Vanmorgen werden de ouders en de leerlingen feestelijk onthaald door het team. Zij deelden feesthoedjes en ballonnen uit om de ouders eraan ter herinneren dat er vanavond een PBS ouderavond is op de P.H. Schreuderschool. U, als ouder, bent van harte welkom van 19.00 tot 20.30 uur! 

 

 

 

De Bestorming
26 september 2018

De Bestorming

Op donderdag 20 september is onze school bestormd door 8 cello krijgers en rapper Shaggy!

Bij het binnenkomen werden de leerlingen en ouders verrast door cellisten die op diverse plekken in de school aan het spelen waren.

In de hal stond danser en rapper Shaggy op de muziek te dansen.

De hele dag stond in het teken van cellomuziek, o.a. met workshops, dans met Shaggy en een bezoek aan de classic express.

Met zijn allen hebben we de dag afgesloten in de gymzaal.

Kortom, een dag om nooit te vergeten!

Op 12 oktober is er nog een voorstelling in het Vaillanttheater door de cello krijgers. 

 

Bekijk de leuke video's over deze dag hier!

Donatie
24 september 2018

Donatie

Hoera!!!

We hebben een donatie voor het leerorkest gekregen van Prof. dr. Elise van de Putte.

We zijn er heel blij mee. Binnenkort gaan we vertellen hoe het besteed gaat worden.